Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

Széchenyi-emléktúra a Velencei tavon
Megnevezés: Széchenyi-emléktúra a Velencei tavon
Helyszinek: Velencei tó
Rendezők: Nádas-tó Környezetvédő Csoport, Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kht.
Védnökök: nincs adat
Esemény kezdete: 2010-04-17 10:00
Esemény vége: 2010-04-17 14:00
Kapcsolódás: nadasto@gmail.com vagy telefon: Kiss Gábor szervező (30) 363-0078

ESŐNAP: ÁPRILIS 18. 

Gróf Széchenyi István a „LEGNAGYOBB MAGYAR” halálának 150. évfordulójának emlékére a Nádas-tó Környezetvédő Csoport és a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kht. emléktúrát szervez a Velencei-tavon. 

Evvel a gesztussal hajtanánk fejet Széchenyi gróf egyéb hazafias érdemei mellett sportszeretetének is. A lovas sport meghonosítása után evezős hajókat vásárolt Angliából, és barátaival túrázott Pozsony és Bécs között. Megalapította az első Hajós Egyletet, versenyeket szervezett pl. a Lánchidat építő munkások részére, ahol az egyik hajót Clark Ádám kormányozta.

Személyes példamutatása sok követőt vonzott, ezért is tiszteljük a magyarországi vízi sportok és vízi túrázás atyjaként. 


A fent említett két szervezet emléktúrát szervez 2010. április 17-én 10 órától (esőnap: április 18) a Velencei-tavi vízi tanösvényen, melyre minden vízi sportszerető barátunkat meghívunk. 


A túra nagyon romantikus, 23 órát kirándulunk a tó nádasai között, nagycsoportos óvodás kortól ajánlott, mentőmellényt, hajót 70 főig biztosítunk, előképzettség nem szükséges!

A részvételi díj ennek az alkalomnak tiszteletére kedvezményesen 300 Ft / fő.

Természetesen örömmel vesszük azok csatlakozását is, akik saját hajójukat leporolják és úgy csatlakoznak a túrához; biztosíthatjuk, hogy tudunk olyan útvonalat, ahol még nem járt.
 

Helyszín: Agárd, Tópart u. 17. Vízi Sportiskola 

A szervezés, tervezés könnyítése érdekében kérjük, jelezze részvételi szándékát a következő e-mailen: nadasto@gmail.com vagy telefonon Kiss Gábor szervezőnél 06-30-3630078

Vissza az eseményekhez

Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu