Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

Könyvbemutató
Megnevezés: Könyvbemutató
Helyszinek: Polgármesteri Hivatal Zirc
Rendezők: Egervölgyi Dezső
Védnökök: Dr. Hermann István
Esemény kezdete: 2010-04-21 17:00
Esemény vége: 2010-04-21 19:00
Kapcsolódás: Dr. Hermann István (Pápa, Jókai Mór Városi Könyvtár)

Több szerző dolgozatainak kiadványa jelenik meg.

 

Egervölgyi Dezső gondolatai a könyvről és a bemutatóról:

 

A történet. A Széchenyi Kör az emlékév alkalmából éremkiadást tervezett, mellyel engem bíztak meg, mivel foglalkozom numizmatikával. Sajnos nem sikerült. Az elvetélt éremkiadási kísérlet után találkoztam Hermann Istvánnal, a pápai Városi Könyvtár igazgatójával, akinek elpanaszoltan a sikertelen akciót, és a következő tervemet. A lényeg az volt, hogy felkérek közéleti személyeket, hogy írjanak 4-5 oldalas dolgozatot a Széchenyi-emlékév alkalmából. Feltétel, hogy nem lehetnek profi történészek, hanem olyan személyek, akik nincsenek "napi" kapcsolatban Széchenyivel, de tudják kiről, és kérésemmel kapcsolatban miről van szó. Ekkor mondta Dr. Hermann István: "Ha összegyűjtöd az anyagot, akkor kiadom!" Ez a mondat adta meg a végső lökést és lendített át a sikertelen éremakció okozta letörtségen.
Nagyon sokkal tartozom a szerzőknek, nevezetesen: Andrásfalvi Bertalan professzor úrnak, Döbrentei Kornél költőnek, Hoffmann Rózsa államtitkár asszonynak, Jókai Anna írónőnek, Kőrösiné dr. Merkl Hilda igazgatónőnek, Papp Lajos professzor úrnak, Petrás Mária keramikusnak, Steinbach József református püspöknek, Talabér Márta országgyűlési képviselőnek, Tóth Imre igazgatónak, Székely Csaba professzornak és Zlinszky János professzor úrnak, mert ismeretlenül fordultam feléjük kérésemmel, de megbíztak bennem, noha tudom: ez a bizalom Széchenyinek szólt.
Elkészült a könyv, a mellékelt meghívón a szereplők. Emlékezetes és fergeteges sikert aratott a lendületes Eperjes Károly a Hídember főszereplője; Csorba László professzor úr, a Nemzeti Múzeum főigazgatója, visszafogott, csendes, humoros és értékes előadásával.
Köszönöm minden szereplőnek a részvételt. De külön köszönöm, és hálás vagyok dr. Hermann Istvánnak, aki nélkül  nem jöhetett volna létre a köny, a bemutató ünnepség, mert azt is ő rendezte. Övé az érdem.
Vissza az eseményekhez

Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu