Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

Széchenyi-emlékünnepség Piliscsabán
Megnevezés: Széchenyi-emlékünnepség Piliscsabán
Helyszinek: Piliscsaba, PPKE Campus
Rendezők: Ihrig Péter, a PPKE Kommunikációs Intézet rendezvényszervezés szemináriumának vezetője
Védnökök: nincs adat
Esemény kezdete: 2010-05-13 00:00
Esemény vége: 2010-05-13 00:00
Kapcsolódás:

A rendezvényen részt vett, köszöntőt mondott és előadást tartott dr. Botos Máté a Bölcsésztudományi Kar dékánja, valamint a Széchenyi Emlékbizottság 2010. nevében dr. Rubovszky András.
A rendezvényt fotópályázati díjkiosztás és rövid vetélkedő kísérte. Közreműködtek a Bethlen Gábor Gimnázium (Budapest) diákjai, valamint az egyetem nagy aulájában Széchenyi István életéről és munkásságáról kiállítás volt megtekinthető.

 

Széchenyi-emlékünnepség a campuson

Széchenyi Istvánra emlékezett a kommunikáció szak PR-szakirányának rendezvényszervező csoportja május 13-án, csütörtökön. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével az esemény fővédnöke, karunk dékánja, dr. Botos Máté, valamint dr. Rubovszky András, a Széchenyi Társaság alapító tagja, jelenlegi főtitkára is. 


A rendezvény kapcsolódott a Széchenyi-emlékév programsorozatához, melynek keretében 2010-ben több mint 450 rendezvényt szerveznek. Az emlékünnepséget a dékán úr nyitotta meg azzal, hogy Széchenyi közel áll a Pázmány Péter Katolikus Egyetem gondolatvilágához, meggyőződésének átvétele civil és egyéni feladat is. 


Dr. Rubovszky András rövid előadásában kiemelte a legnagyobb magyar szerénységét, vívódó személyiségét, melynek erős hatása volt arra, hogy folyamatosan fejlesztette önmagát és az országot is. Számunkra új értelmezést adott az emlékév jelmondatának, mely így hangzik: „Csak az önnemesítés és Magyarország jóléte legyen a cél, amely bennünket egyesít!” A Széchenyi Társaság főtitkára szerint az önnemesítés nem a mai értelemben vett önmegvalósítás, hanem önvizsgálat és fejlődés a haza üdvéért. Úgy vélte, az említett jólét csak szilárd erkölcsi alappal valósulhat meg, az egyesítésre pedig szellemi és fizikai értelemben egyaránt szükség van.  


Az ünnepségen előadást tartott dr. Botos Máté is, aki így kezdte beszédét: „Nem én foglalkoztam Széchenyivel, ő foglalkozott velem.” Kiemelte, igazodnunk kell azokhoz az értékekhez, melyeket a reformkor ad nekünk, hiszen Széchenyi sem volt egyedül. Egyik fő gondolata, hogy egyszerre kell európai embernek és hazafinak lennünk, mert ezzel tudjuk fejleszteni az országot. Előadását azzal zárta, Széchenyi hiteles ember volt, gyermekei is méltóak voltak hozzá. Ez mindenkori mérce kell legyen. 


A rendezvényen anekdotákat, verseket és egy színdarab részletét is hallhattuk karunk diákjainak előadásában. A résztvevőknek köszönjük munkájukat. Az ünnepségen átvehették díjaikat a fotópályázat győztesei – első helyezett: Juhász Lili, második helyezett: Dér Adrienn –, valamint a Széchenyi-kvíz legjobbja, aki Nagy Anna volt. Az értékes ajándékokat dr. Rubovszky András adta át. 

Csizmadia Nikolett

hallgató

PPKE

Vissza az eseményekhez

Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu