Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

Nemzeti Vágta előselejtező
Megnevezés: Nemzeti Vágta előselejtező
Helyszinek: Nagycenk
Rendezők: Nemzeti Vágta, Nagycenk önkormányzata
Védnökök: nincs adat
Esemény kezdete: 2010-05-24 10:00
Esemény vége: 2010-05-24 18:00
Kapcsolódás:

Nagy várakozás előzte meg a Nemzeti Vágta nagycenki előselejtezőjét. Nem csak azért, mert az eredetileg tervezett május 16-i időpontban a rossz időjárási viszonyok miatt elmaradt az esemény, hanem azért is, mert a 15-20 évvel ezelőtti nagycenki lovasversenyek hangulatát sokan szerették volna újból átélni.Ez teljes mértékben sikerült is, annak ellenére, hogy most nem díjugratást és díjlovaglást láthatott a nagyszámú közönség, hanem igazi versenyhangulatot, izgalmas vágtát. Nagycenk Nagyközség Önkormányzata számára külön öröm, hogy ismét egy közös összefogás eredményezte a sikert. Köszönet a Méntelep munkatársainak és vezetőjének: Thomka Ivánnak, köszönet Halasi Endre ceremóniamesternek, a nagycenki és a soproni Polgárőr Egyesület tagjainak, a Czenki Hársfa Néptánc Egyesületnek, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesületnek, az Inter AMG Kft.-nek, a támogatóknak, és nem utolsó sorban az önkormányzat gondnokainak, akik fáradságos munkával tették széppé a lovas pálya környékét.

A döntő futamon indulási lehetőséget szerzett lovasok: Páli Dávid (Fertőszéplak) Székely nevű lován, Galavics Gergő (Lövő) Vércse nevű lován és Gombál Attila (Csorna) Gólyabál nevű lován. Utóbbi remek lovas nyerte a kétkörös döntőt, így ő szerzett jogot a budapesti Nemzeti Vágta döntőjén való indulásra is.A díjátadáson a Sopron Bankot Thomas Radil úr képviselte, míg az Önkormányzatot Filátz Józsefné jegyző asszony.Mind a győzteseknek, mind a résztvevőknek gratulálunk!

A vendéglátók nevében remélem, hogy a régi idők lovasversenyeinek hangulatát sikerült feleleveníteni, és kellemes perceket, órákat szerezni a nyár eleji jó időben gyermekeknek és szüleiknek egyaránt Széchenyi falujában, Nagycenken.


Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere
Vissza az eseményekhez

Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu