Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

 30. évforduló felhívása


 

Az Országos Széchenyi Kör 2012-ben ünnepli megalakulásának 30-ik évfordulóját. 

 

A kör létrehozásának gondolata 1977-ben fogalmazódott meg és dr. Környei Attila kitartó, áldozatos munkájának köszönhetően, többszöri bírósági elutasítás után, 1982-ben az első civil szervezetek egyikeként jött létre a Széchenyi István Emlékmúzeum Baráti Köre, Győr-Sopron Megye területén való működéssel. Azért volt különleges, mert a vadásztársaságok, sportegyesületek mellett ez a szervezet vállalta egy múzeum támogatását, Széchenyi István életmű vének ismertetését, terjesztését. Azóta nagyon sok idő telt el, megváltoztak a körülmények, bárki alapíthat civil szervezetet, hozhat létre alapítványt nem is beszélve a gazdasági életben beállt változásokról.A megalakulás óta csak a neve változott szervezetünknek, célkitűzéseink nem. A mai napig érvényes, hogy szükségünk van Széchenyi István életművének ismeretére, fontos, hogy a mai körülmények közt tudjuk hasznosítani gondolatait, írásait. Azt is tapasztaljuk, hogy Széchenyi István írásiból idézgetnek, de nem ismerik, s főleg cselekedeteikkel nem követik, így az elkövetkező évekre is maradt feladatunk. Most az elmúlt 30 év emlékeinek összegyűjtésével foglalkozunk, tervezünk egy kiállítást és egy emlékkönyv kiadását. Szeretnénk mindkettőt magas színvonalon teljesíteni, s ehhez kérjük minden tagtársunk, barátunk segítségét.Kérünk írásokat, melyek egy-egy jól sikerült rendezvényt mutatnak be, vagy olyan emberről szólnak, aki sokat tett Széchenyi szellemében az országért, múzeumért, a körért.Kérünk képeket, esetleg videókat, vagy egyéb dokumentumokat, melyek a kiállításon bemutathatják az elmúlt 30 évet. Lehet levelezőlap, érem, brigádnapló, oklevél, rendezvények, vetélkedők forgatókönyvei, stb. Kérünk olyan publikációkat, munkákat, melyek a kör vagy a Széchenyi Alapítvány segítségével valósultak meg.Mindig akkor volt sikeres a munkánk, ha egy célt megjelölve közösen tudtunk dolgozni, legutóbb a Széchenyi Emlékévben ezt bizonyítottuk ország-világ előtt. Most is ezt kérem, közösen készítsük el magunknak emlékként, másoknak követendő példaként a 30 évet bemutató könyvet és kiállítást.

Anyagok elküldhetők az alábbi címekre:
Péchy Mária 1082 Budapest, Baross u. 86.
Buday Miklós 1012 Budapest, Logodi u 49.

Vagy emailen a pechy_maria@t-online.hu, vagy tusacecilia@gmail.com, vagy buday.miklos@logod.hu címekre.

 
Az emlékkönyvbe szánt anyagokat folyamatosan várjuk legkésőbb április 15-ig, a kiállításra június 1-ig. A beérkezett anyagokat a kiállítás után kívánságra visszaadjuk, de lehetőség van arra is, hogy a múzeumban megőrizzük.Számítok a tagság támogatására és remélem, hogy közös munkánk eredményét lesz alkalmam bemutatni ősszel, Széchenyi István születésnapján rendezendő kétnapos összejövetelünkön. 

Péchy Mária
az Országos Széchenyi Kör elnökségének nevében


A felhívás pdf formátumban letölthető innen

Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu