Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

 Néhány gondolat a Széchenyi Kör születésnapján

Készülve az ünnepségre, arra gondoltam, hogy ne csak az elmúlt 30 évre emlékezzünk, de az előzményekről is, amiből kinőttük magunkat.

 

Néhány gondolat az Országos Széchenyi Kör születésnapjával kapcsolatban

 

Ez év tavaszán került gyűjteményembe az 1975-ös nagycenki Széchenyi István Szocialista Brigádtalálkozó emlékére készült érem.

 

Készülve az ünnepségre, arra gondoltam, hogy ne csak az elmúlt 30 évre emlékezzünk, de az előzményekről is, amiből kinőttük magunkat.

30 éves az Országos Széchenyi Kör, de valljuk be; idősebbek vagyunk, és a tisztesség úgy kívánja: emlékezzünk a kezdetekre, azokra is, akik nem lehetnek közöttünk, de nyomot hagytak maguk után, utat vágtak a sűrű bozótba és lerakták az alapot az utánuk jövőknek.

 

De vannak még köztünk, akik részesei voltak a bozótmunkának és most is a Széchenyi-mozgalom támogatói. Dr. Környei Attiláné, Szentkuti Károly, Buday Miklós, Siska Tamás, Koller Sándor, a siófoki Nagy József, akik nevei eszembe jutottak, és mások.

 

Éppen ezért a 30 évet, 1982-től számítandó időpontot, picit önkényesnek tartom, de még is az az évszám, melytől felszabadult kötöttségeiből a mozgalom és így válhatott nyílttá, vált országos intézménnyé azokon az alapokon, melyeket 1975-ben az elődök leraktak.

 

Csak lelkes, elkötelezett és fiatal utánpótlást kívánhatok magunknak, akik továbbviszik Széchenyi szellemiségének zászlóját.

 

Zirc, 2012. szeptember 21.

 

Egervölgyi Dezső

 

 

 

 

 


Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu