Gróf Széchenyi István minden írása CD-ROM-on               Széchenyi mint magánember c. tanulmánykötet               A cenki István-nap         

 

 Országos Széchenyi Kör

„Csak az önnemesítés és Magyarország jóléte legyen a cél, mely bennünket egyesít”


2009 márciusában három civil szervezet az Országos Széchenyi Kör, a Széchenyi Társaság, a Széchenyi Alapítvány elnöksége a tagság támogatásával úgy döntött, hogy Emlékbizottságot hoz létre Gróf Széchenyi István halálának 150. évforduló alkalmából.

A bizottság létrehozásában egyenrangú partnerként vett részt Nagycenk község Önkormányzata és a Duna Tv.

Az Emlékbizottság megfogalmazta célkitűzéseit. Lásd a dokumentumok között.

 

Az emlékezést a teljes magyar nemzet körében kívánjuk ösztönözni ill. koordinálni. Örömmel látjuk azt is, hogy a határainkon túl, vagy bárhol a világban szórványban élő magyarok is csatlakoznak az emlékévhez, vállaljanak a helyzetüknek megfelelő programot, vagy csatlakozzanak más kezdeményezésekhez. A Széchenyi Emlékbizottság 2010. tagjai abban bíznak, hogy felhívásuk nyomán számos önálló, helyi, regionális, és országos kezdeményezés születik a méltó megemlékezés érdekében. Szükségünk van arra, hogy problémáinkról és feladatainkról gróf Széchenyi Istvánt „kérdezzük”, életét, munkásságát megismerjük, műveit tanulmányozzuk

 

Az Országos Széchenyi Kört 1982-ben jegyezte be a Győri Bíróság, mint civil szervezetet, de mint a Széchenyi István Emlékmúzeum mellett tevékenykedő közösség már 1973-tól működött. Legfontosabb célkitűzése, melyet az alapító okirat is rögzít, Széchenyi István életművének hiteles megismertetése, szellemi hagyatékénak gondozása, eszméinek terjesztése egész magyarság, de különösen az ifjúság körében. Az egyesület feladatai közé tartozik, emlékhelyek ápolása, létrehozása, könyvkiadás, ismeretterjesztés, konferenciák, előadások, vetélkedők, táborok szervezése. Kétezer fős tagság, közel nyolcvan támogató intézmény és számos határainkon túl élő barát munkája teszi sokszínűvé és eredményessé a kör tevékenységét. Az országban sok helyi Széchenyi Kör csoport tevékenykedik összefogva a területen élő Széchenyi-tisztelőket.

A legfontosabb háttérintézményünk a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum.

 

ORSZÁGOS SZÉCHENYI KÖR

  

Székhely: Széchenyi István Emlékmúzeum

9485 Nagycenk  Kiscenki út 3.

A civil szervezet bírósági bejegyzés éve: 1982

Szla. szám: OTP 11737083-20012247
Adóigsz.: 19759252-1-08

Elérhetőségek: Tel.: 99/360-023, Fax.: 99/360-260

nagycenk@gymsmuzeum.hu

www.szechenyi-kor.hu

Elnök: Péchy Mária, pechy_maria@t-online.hu (20) 9411-180

Alelnökök: Tusa Cecília tceci@freemail.hu és Siska Tamás tsiska@egyutt.hu


Digitalizált formában

Megrendelhető a Logod Bt.-nél

 

1012 Budapest, Logodi u. 49.

Tel: (1) 214-2453

MegrendelésSzéchenyi mint magánember c. tanulmánykötet

 

A kiadvány 2800 forintos áron megrendelhető a kiadó Logod Bt-nél a www.logod.hu webáruházban és a logod@logod.hu címen.Kő András:

A cenki István-nap

Vendégségben Széchenyi Istvánnál.

Kő András a fellelhető dokumentumok alapján elénk varázsolja Nagycenken az 1841. augusztus 20-ai István-napot.

Bővebben>>Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight Kapcsolat: szerkeszto@szechenyiemlekbizottsag.hu